DSC_0235_bioOOfra Rademaker

5 oktober 1992

Wie?

Mijn naam is Ofra Rademaker. Mijn diepe liefde voor Jezus uit zich voornamelijk in zang. Al zolang ik me kan heugen, zing ik. In alles wat maar een beetje leek op een microfoon, begon ik te zingen. Het is echt mijn uitlaatklep, wanneer gewoon praten tot God voor mij niet voldoende is. Zingen geeft wat ik wil zeggen voor mijn gevoel een diepere dimensie.

Wat?

Ik zing en schrijf de liedteksten. Ik vind het heerlijk om de gedachtegang van mijn hart op papier te zetten. En samen met de muziek die Judith maakt, wordt het een lied!
Het lijkt me heel tof als mensen door onze muziek iets ervaren van God!

Waarom?

Wanneer ik zing, dan voel ik me heel dicht bij God. Alsof er even niemand is, alleen Hij en ik. Dat is echt zo’n mooi en bijzonder gevoel. Bij God voel je je geliefd, geaccepteerd, waardevol en compleet. Veel mensen zijn op zoek naar iets wat alleen Jezus kan geven. Wat hij geeft, is zo bijzonder: ik zou graag willen dat iedereen dat kan meemaken! Daarom zijn we gestart met Soul Compass.

Dream big

Van mezelf ben ik niet zo’n grote dromer, maar voor Soul Compass is dat anders. Mijn grootste droom? Dat Soul Compass mensen helpt om te ontdekken wie Jezus is!

 

Judith KellyDSC_0236_bioJ

29 juni 1992

Wie?

Mijn naam is Judith Kelly. Al vroeg was ik geïnteresseerd in drummen. Altijd was ik te vinden bij het drumstel dat in de kerk stond. Ik wist al jong wat ik wilde: toen ik nog klein was wist ik mijn ouders over te halen om een drumstel te kopen en mij op drumles te doen. Daar moest ik wel wat voor doen.. om dit te bereiken had ik een handtekeningenactie op touw gezet en liet ik mijn oma, ooms en tantes tekenen. Mijn muzikale reis kon nu écht beginnen!

Wat?

Muziek maken, bezig zijn met muziek.. ik doe niets liever! Daarom zocht ik een manier om dat steeds meer te doen. Maar de vraag was: wat en met wie?
Omdat ik graag zelf muziek maak en speel, ben ik ook gitaar gaan spelen. Maar wel graag samen, dus ging ik op zoek naar iemand die én muzikaal is, én dit ook graag voor God doet. Na een tijdje bedacht ik dat die persoon wel eens Ofra kon zijn! Ik kende haar al 12 jaar; we gaan naar dezelfde kerk.
We zijn samen gaan brainstormen en het klikte! Muzikaal én in onze wens om God ermee te eren en (vooral) jongeren te bemoedigen.. En zo begon Soul Compass!

Waarom?

Wat ik wil met Soul Compass? Mijn wens is dat we mensen kunnen bemoedigen en dat ze door muziek kunnen kennismaken met de Here Jezus We willen muziek maken die vertelt wie Hij is en wat Hij doet voor ons.

More than words…

Muziek is voor mij een hele steun, dat weet ik uit eigen ervaring. Ik hoop dat we dat kunnen doorgeven. En het mooie van muziek is dat een lied soms meer zegt, meer spreekt, dan 1000 woorden!